Телекомунікаційний конгломерат AT& T збирається побудувати в США хмарні дата-центри, які візьмуть на себе операції, з якими телефони можуть впоратися лише з працею. Google теж вважає такий підхід перспективним, а Apple, здається, ні.

Тепер немає причин купувати потужний смартфон з величезною кількістю ядер і оперативки. Впровадження нового покоління зв'язку зробить революцію на ринку смартфонів. Коли 5G стане повсюдно доступними, виробникам можна буде економити на начинці гаджетів, адже телефони зможуть підключатися до серверів, використовувати їх обчислювальні можливості і швидко отримувати результат, вважає віце-президент AT&T Мазін Гілберт. Тепер головний акцент буде тільки на якість картинки і камери.

“Може мій телефон за $1 000 коштувати $10 або $20 і мати в своєму розпорядженні передову техніку? Це абсолютно реально”, — цитує Гілберта Fortune.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Ідея AT&T передати серверів обробку запитів користувачів мобільних пристроїв вже реалізується Google. Подібні технології використовуються для майнінг криптовалют, ось тільки замість серверів, які роблять обчислювальні операції роблять наші комп'ютери.

В Apple, мабуть, поки не відчувають цього тренда. Компанія оснащує свої iPhone все більш потужними процесорами, які, до речі, виробляє сама, щоб пристрої краще справлялися з машинним навчанням і схожими завданнями. Подивимося, хто з них вийде сухим з води.

5G — це технологія, яку чекають у різних IT-сферах. Наприклад, нове покоління повинно зробити реальністю безпілотні автомобілі, які будуть користуватися послугами і потужностями серверів для обробки даних в реальному часі.

Нагадаємо, що 2 жовтня в іспанській провінції Кадіс представили перший робочий прототип транспортної капсули проекту Hyperloop. Розробкою цієї капсули займалася компанія Carbures. Відзначається, що капсула має 32 метри в довжину і 5 тонн власної ваги.

Як повідомляв портал Знай.uа, винахідник сучасного інтернету Тімоті Бернерс-Лі (Timothy Berners-Lee) презентував нову альтернативну платформу Inrupt. В рамках цього проекту створені програми, які дозволять юзерам самостійно зберігати свої дані.

Знай.uа писав, що Samsung останнім часом часто розчаровує своїх користувачів неякісною технікою. Приміром, Galaxy Note 7, який постійно вибухав із-за неякісного акумулятора. Після цього смартфон цієї моделі заборонили возити з собою в літаку.