Американські корпорації Apple і Amazon спростували твердження, що містяться в матеріалі агентства Bloomberg, згідно з яким китайські хакери могли проникнути в їх системи з допомогою мікрочіпів.

Раніше агентство з посиланням на джерела повідомило, що мікрочіпи, які використовуються для шпигунства, нібито впроваджувалися в материнські плати. До речі, чіпи виготовлялися для серверів, які призначалися для Apple і Amazon. Таким чином за даними компанія могли спостерігати віддалено, а розміри чіпів не викликали ні в кого підозру.


Повідомляється, що таке впровадження відбувалося на етапі збору обладнання на фабриках у КНР, є підрядниками найбільшого в світі виробника материнських плат Supermicro. До речі, акції цієї компанії впали в ціні на 50 відсотків, відразу ж після новини про цих шпигунських чіпах.

Як йдеться в заяві Apple, компанія відкидає “буквально кожен аспект” матеріалу Bloomberg. “Apple ніколи не виявляла шкідливих чіпів, випадків маніпуляцій з апаратним забезпеченням або інших вразливостей, які могли бути навмисно створені на будь-якому сервері”, — наголошується в повідомленні. До того ж, Apple знову нагадала користувачам, що турбується про безпеку користувачів та про їх особисту інформацію.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, на YouTube-каналі OnePlus India був опублікований промо-ролик до презентації субфлагмана OnePlus 6T. Найбільше уваги розробники приділили внутриэкранному сканер відбитка пальця. Компанія подає його як найпривабливішу частину нового смартфона.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія Samsung почала прийом замовлень на флагманський телевізор Q900 QLED Smart 8K UHD TV, який був представлений в ході недавньої виставки IFA 2018. Серед іншого, варто відзначити величезну ціну за новинку.

Знай.uа раніше повідомляв, що в Інтернеті вже ходили чутки, що Nintendo готує до випуску поліпшену ігрову консоль Switch. Тепер цю інформацію підтвердило авторитетне видання Wall Street Journal (WSJ), якій вдалося дізнатися деяку цікаву інформацію.