Японські міністри, що представляють сферу охорони здоров'я і науки, затвердили головні принципи, що дозволяють використовувати інструменти для модифікації генів у людських ембріонів на ранніх стадіях розвитку. Тепер же людство може робити різні експерименти, і вони не будуть вважатися незаконними.

Обмежувальні заходи щодо проведення досліджень в цьому напрямку були прийняті ще 28 вересня. Досі влада країни жорстко обмежували дослідження з використанням людських ембріонів, але не існувало точних правил використання таких технологій, як CRISPR–Cas9. По суті, це вважалося за злочин, так як змінювати ДНК людини вважалося незаконним, особливо, коли мова йде про ембріоні.

Тетсуя Ішії (Tetsuya Ishii), вчений-биоэтик з Університету Хоккайдо в Саппоро, зазначив, що до недавнього часу позиція японського уряду щодо таких досліджень була або нейтральною або негативною. Тепер же влада заохочують подальше вивчення можливостей генної модифікації, але вже за певними правилами. До того ж, таку галузь науки будуть однозначно добре спонсорувати, щоб залучити ще більше вчених до розвитку генної модифікації в світі. Цілком можливо, що людство зможе вилікуватися від усіх хвороб, включаючи рак та інші смертельні захворювання.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Редагування ДНК у ембріонів людини може відкрити раніше невідомі дані про те, як він розвивається на дуже ранніх стадіях свого існування.

Однак далеко не всі вчені вважають дозвіл правильним. Багато з них по всьому світу вважають, що генна модифікація ембріонів може бути небезпечною з-за потенційного використання в корисливих цілях. Продаж ліків, або ж спеціальні мутації в подальшому, які будуть коштувати дуже багато грошей.

Нагадаємо, на YouTube-каналі OnePlus India був опублікований промо-ролик до презентації субфлагмана OnePlus 6T. Найбільше уваги розробники приділили внутриэкранному сканер відбитка пальця. Компанія подає його як найпривабливішу частину нового смартфона.

Як повідомляв портал Знай.ua, компанія Samsung почала прийом замовлень на флагманський телевізор Q900 QLED Smart 8K UHD TV, який був представлений в ході недавньої виставки IFA 2018. Серед іншого, варто відзначити величезну ціну за новинку.

Знай.uа раніше повідомляв, що в Інтернеті вже ходили чутки, що Nintendo готує до випуску поліпшену ігрову консоль Switch. Тепер цю інформацію підтвердило авторитетне видання Wall Street Journal (WSJ), якій вдалося дізнатися деяку цікаву інформацію.