Компанія Microsoft спільно з ROS Industrial Consortium готують “експериментальний” реліз платформи Robot (ROS1) для Windows. Новинка стане в нагоді для роботизованої техніки, яка замели людський працю на фабриках і конвеєрах.

Це набір бібліотек та інструментів для настільної ОС, який дозволяє спростити розробку програмного забезпечення для роботів. По суті, це конструктор, який допоможе створювати завдання для роботів, включаючи механічних щупалець.

Також Microsoft має намір надати розробникам доступ до своїх сервісів — Azure Cognitive Services і Microsoft IoT. Це дозволить задіяти системи комп'ютерного зору й апаратного прискорення Windows Machine Learning. Це зроблено для роботів, які повинні аналізувати ситуацію візуально, а не тільки підкорятися запрограмованим командам.

ROS вже існує для платформи Linux, а минулого місяця цей продукт портувати і для Windows. Приклад роботи системи показали на конференції ROSCon 2018, де і презентували новинку. Там же продемонстрували роботу середовища моделювання ROS в хмарі Azure і роботів, які працюють у віртуальному світі під управлінням Microsoft IoT Hub.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Крім того, на заході показали робота TurtleBot3. Робот вміє розпізнавати найближчого до себе людину і потім їде до нього. Цілком непоганий початок, враховуючи, що деякі роботи вже здатні вирішувати математичні завдання, не кажучи вже про штучний інтелект.

Нагадаємо, що для користувачів смартфонів зі старою прошивкою Android, улюблений браузер від Chrome стане недоступним. Відзначається, що ця цифра дуже велика, і вона досягає 32%, так як власники старих телефонів просто не бажають оновити свій улюблений девайс.

Як повідомляв Знай.uа, Тім Кук, глава компанії Apple, розповів, чому їх телефони такі популярні, але такі дорогі. Кук сказав, що користувачі платять за “розум” телефону, адже це самий передовий девайс, що володіє інтелектом.

Знай.uа писав, що нова проблема у iPhone XS пов'язана з роботою верхнього динаміка. Крім того, що він працює некоректно, а також рипит, він здатний вимикатися у випадковий час, навіть під час розмов.