У понеділок, 8 жовтня, стало відомо, що персональні дані сотень тисяч користувачів соціальної мережі Google+ могли опинитися в руках зловмисників. Однак Google навесні не стала розкривати інформацію про витік через страх привернути підвищену увагу регуляторів і завдати шкоди своїй репутації. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

У відповідь на витік, Google оголосила про масштабні заходи захисту персональних даних. За словами джерел, одним із таких заходів стане остаточне закриття Google+ для споживачів. Крім того, пізніше з'ясувалося, що Google все-таки прийняла рішення закрити свою соцмережу для користувачів через проблеми із захистом даних.

Програмний збій соцмережі давав зовнішнім розробникам можливість доступу до конфіденційних даних користувальницьких профілів з 2015 року по березень 2018 року. Потім його виявили в ході внутрішнього розслідування і ліквідували.

Як стверджують джерела, гендиректор Google Сундар Пічай знав, що користувачів і регуляторів не будуть ставити до відома про те, що трапилося.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

З внутрішніх документів Google можна припустити, що у компанії не було свідчень того, що сторонні розробники зловживали доступом до даних. Однак Google визнає, що зараз це вже не можна перевірити.

Варто відзначити, що під загрозою опинився широкий перелік персональних даних, включаючи повні імена, адреси електронної пошти, дати народження, відомості про поле, фотографії профілю, місця проживання, рід діяльності і сімейний стан. На щастя, в цей перелік не ввійшли номери телефонів і ряд інших особистих даних.

Google припускає, що несанкціонований доступ до даних користувачів Google+ мали до 438 додатків.

Також уточнимо, що правила ЄС про захист даних (GDPR), вступили в силу в травні, вимагають від компаній повідомлення регуляторів про витік даних протягом 72 годин. Найбільший штраф за порушення - 2% загальносвітової виручки. Оскільки Google виявила проблему ще в березні, цей аспект GDPR не буде застосовний, відзначають експерти. Однак інтерес до компанії можуть проявити регулятори США. Крім того, їй можуть загрожувати групові позови користувачів, натякають джерела WSJ.

Нагадаємо, що скоро браузер Google Chrome виявиться недоступним.

Як повідомляв портал Знай.uа, творці онлайн-перекладача Google Translate додали в програму нову функцію.

Також портал Знай.uа писав, що у мережі показали новий планшет від Google.