У понеділок, 8 жовтня, компанія Facebook презентувала свій перший гаджет - це домашній суміщений контентно-керуючий хаб і дисплей для відеозв'язку Portal.

«Facebook хоче, щоб ви поставили в будинок новий пристрій для відеочатів з камерами, відстежувальними рух. Смілива заявка від компанії, яка загрузла в скандалах із витоками особистих даних. Однак Facebook, здається, зробила все, щоб її Portal, представлені в понеділок, виглядали як можна менш загрозливими», - повідомляє видання Bloomberg.

Як стверджують у компанії, пристрій не може записувати відео, функція стеження потрібна тільки для правильної побудови кадру, а голосові запити обробляє сам девайс, а не сервери соцмережі.

Крім того, мікрофони і камеру можна легко відключити, а якщо користувач не довіряє кнопці відключення, то заблокувати об'єктив спеціальною гумовою кришечкою. До речі, кришка виявилася малою за розмірами і не інтегрована в конструкцію.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Є два варіанти, що відрізняються діагоналлю екрану: Portal ($199) з горизонтальним дисплеєм діагоналлю 10,1 дюйма з дозволом 1280 х 800 пікселів і Portal+ з поворотним дисплеєм 15,6 дюйма роздільною здатністю Full HD ($349).

При цьому вони оснащені камерами роздільною здатністю 12 Мп із системою штучного інтелекту, які можуть відстежувати рух користувача, масивом із чотирьох мікрофонів і потужними для своїх розмірів динаміками (10 Вт 20 Вт відповідно).

Зображення динамічно настроюється під час спілкування, щоб у кадр потрапляли всі учасники. Варто зазначити, що у відеочаті можуть спілкуватися одночасно 6 учасників навіть зі смартфонів.

Крім того, у гаджета є власні голосові команди і голосове управління Amazon Alexa, в тому числі «розумним будинком», сервіси Spotify, Pandora і iHeartRadio. Бездротові інтерфейси - Wi-fi стандарту 802.11ac і Bluetooth 4.2.

Цікавий факт, що основним конкурентом для Portal стане розумна колонка-дисплей Echo Show від Amazon. Це пристрій з 10-дюймовим екраном за $230. Розумні колонки без дисплеїв також є у Google і Apple. Новинки від Facebook доступні для попереднього замовлення в США, поставки повинні початися вже в листопаді цього року.

Нагадаємо, що Facebook назвав ім'я нового керівника Instagram.

Як повідомляв портал Знай.uа, хакери, які зламали Facebook, не отримали доступ до інших сайтів.

Також портал Знай.uа писав, що фахівці знайшли спосіб злому операційної системи iPhone.