Зовсім недащовно фахівці з Університету штату Мічиган (США) побудували алгоритм, який може на основі аналізу ДНК передбачати зростання, щільність кісток і навіть рівень освіти будь-якої людини. Про це повідомляє журнал Genetics.

«Хоча ми підтвердили працездатність інструменту для трьох цих конкретних випадків, тепер ми можемо застосувати той же метод і для передбачення інших складних характеристик, пов'язаних із ризиком серцево-судинних захворювань, діабету і раку грудей», — заявив провідний дослідник Стівен Сю.

Варто уточнити, що вчені використовували в роботі анонімні особисті дані і результати секвенування ДНК півмільйона британців, що були у відкритій базі UK Biobank. Так, фахівці навчили нейромережу аналізувати мінімальні відмінності в геномах людей.

Наголошується, що найпевніше нейромережа прогнозувала крайності. Приміром, ризик розвитку аномально крихких кісток або серйозних труднощів навіть зі шкільним навчанням.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше повідомлялося, що компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також у сервіс Google Maps. Таким чином компанія планує зменшити кількість жертв від стихійного лиха, включаючи землетруси, виверження вулканів і тайфуни.

Додамо, що в кожного стихійного лиха є своя послідовність подій. При виявленні першої стадії, нейромережа здатна визначити ймовірність початку поганої погоди, попередивши людей, які знаходяться в небезпечній зоні про можливу катастрофу.

Нагадаємо, що британська компанія DeepMind представила нейронну мережу, здатну створювати тривимірні зображення на основі двовимірних.

Як повідомляв портал Знай.uа, на аукціон christie's виставлять "Портрет Едмонда де Беламі", який був створений ШІ-алгоритмом.

Також портал Знай.uа писав, що кандидатом на пост мера в японському місті Тама вперше в історії став робот.