Американська корпорація Google у вівторок, 9 жовтня, подала апеляцію до Європейського суду загальної юрисдикції у Люксембурзі у зв'язку з рішенням Єврокомісії накласти на інтернет-концерн рекордний штраф в розмірі 4,34 млрд євро. Таким чином компанію хотіли покарати за порушення антимонопольного законодавства.

Про оскарження вердикту представник Google Аль Поверни повідомив інформагентства в електронному посланні.

У Брюсселі звинувачують корпорацію в тому, що вона зловживала своїм становищем. Компанія за рахунок Android хотелу зміцнити свої позициии пошукової системи за замовчуванням на всіх пристроях, які працюють на Android. Про це, зокрема, ще в липні говорила комісар ЄС з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Критиці, в першу чергу, піддалося вимога Google до виробників телефонів, що використовують Android, завжди встановлювати пакет з 11 програм, розроблених концерном. Серед них є основні програми, якими користуються власники всіх смартфонів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім того, Єврокомісія засудила умова корпорації до розробників, які не мають права створювати власні операційні системи на базі Android. Тобто виробники смартфонів можуть змінювати оболонку і зовнішній вигляд Android, але не змінювати концепцію роботи.

Нагадаємо, що кілька днів тому був представлений смартфон Nokia 7.1. Варто відзначити, що він зовні практично нічим не відрізняється від Nokia 6.1 Plus. Смартфон досить непогано прийняла публіка, враховуючи приємну ціну за непогані характеристики. Проте останнім часом в Мережі ходить чимало чуток і про моделі Nokia 7.1 Plus, яку ще представлять на ринку.

Як повідомляв Знай.uа, Google працює з розробниками ігор, щоб ви могли запускати новітні комп'ютерні ігри в веб-браузері, не завантажуючи величезні файли для гри. Однак Microsoft обігнала пошуковик, представивши нову технологію запуску ПК-ігор на смартфонах.

Знай.uа писав, що після виходу iOS 12 власники iPhone помітили, що девайси почали розряджатися швидше. Як виявилося, в усьому провиною нова функція, яка з'явилася після виходу iOS 12 на планшетах і iPad.