Аналітик консалтингової фірми Merrill Lynch Global Research Горацію Дідьє впевнений, що є чимало людей, які використовують Android-смартфони, які незадоволені своєю поточною операційною системою і з великим задоволенням переключилися б на iOS. Тепер же він назвав підсумки свого дослідження, які, м'яко кажучи, шокують.

У ході дослідження було опитано більше 32 тисяч користувачів смартфонів всіляких марок, більшість з яких зізналися, що не вирішуються не тільки на зміну платформи, але навіть на зміну бренду. Як виявилося, більшість користувачів не бачать причин змінювати бренд і модель смартфона, так як їх все влаштовує.

Найвідданішими виявилися користувачі Samsung і Huawei, 53 і 54% яких вже неодноразово здобували смартфони цих брендів. Huawei відомі своїми бюджетними смартфонами, а ось Samsung прославилася як головний конкурент Apple. З невеликим відривом і показником у 42% за ними йдуть шанувальники апаратів від Google, які відрізняються від інших топовими камерами і непоганою якістю збірки.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Але найцікавіше, що, всупереч такій відданості, п'ята частина від загальної маси опитаних хотіла б змінити Android на iOS. Найбільша частка перебіжчиків виявилася серед власників смартфонів HTC, і їх нарахували аж 25%. Не дивно, адже HTC вже практично не випускає смартфони, так що на підтримку від компанії користувачі не сподіваються. На другому місці — власники апаратів Samsung. Їх набралося понад 19%. Почастішали випадки вибухів смартфонів і заводського браку.

Нагадаємо, що китайський виробник смартфонів позиціонує Oppo K1 як найдешевший на ринку смартфон, який оснащений самими передовими функціями. Повідомляється, що новинка отримала сканер відбитків пальців, який вмонтували під екран. При ціні смартфона в 230 це дивовижна функція.

Як повідомляв Знай.uа, південнокорейська корпорація Samsung знизила ціна на один з топових смартфонів з-за великої конкуренції і поганий продаваності. Тепер же Galaxy S8 продається за ціною в 12 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що Samsung назвала дату випуску гнучкого смартфона Galaxy X, який отримає відразу три екрана. Зазначимо, що смартфон випустять обмеженим тиражем в 120 тис. одиниць, так що придбати новинку буде дуже непросто.