Глобальні поставки комп'ютерів Mac в третьому кварталі 2018 року скоротилися на 8,5% порівняно з аналогічним звітним періодом минулого року. І це не дивно, адже на це є кілька вагомих причин. По-перше, попит на ПК поступово знижується. По-друге, компанія давно не оновлювала свою лінійку персональних комп'ютерів. Такі девайси далеко не кожен може собі дозволити.

У третьому кварталі 2018 року в Європі, Середньому Сході, Азії, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і Японії спостерігалося зростання, в той час як в США і Латинській Америці продажі комп'ютерів скоротилися. У Латинській Америці спостерігалося сильне зниження рівня, якої досягло 8,5%. Швидше за все із-за цін, які не такі вже й приємні для користувачів. У конкурентів техніка доступніше, при таких же характеристиках продуктивності. До того ж, на тлі скандалу з Apple, коли компанія не дозволяє ремонтувати свою продукцію у сторонніх сервісних центрах, користувачі більше не довіряють компанії як раніше.

“Ринок ПК був обумовлений стійким корпоративним попитом на техніку, за рахунок модернізації обладнання для Windows 10. Ми очікуємо, що цикл оновлення Windows 10 триватиме до 2020 року, і в цей період попит на комп'ютери буде зменшуватися”, – заявив Мікако Кітагава, головний аналітик Gartner. Швидше за все, після виходу нової версії Windows, ринок ПК знов стане вимогливим.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що китайський виробник смартфонів позиціонує Oppo K1 як найдешевший на ринку смартфон, який оснащений самими передовими функціями. Повідомляється, що новинка отримала сканер відбитків пальців, який вмонтували під екран. При ціні смартфона в 230 це дивовижна функція.

Як повідомляв Знай.uа, південнокорейська корпорація Samsung знизила ціна на один з топових смартфонів з-за великої конкуренції і поганий продаваності. Тепер же Galaxy S8 продається за ціною в 12 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що Samsung назвала дату випуску гнучкого смартфона Galaxy X, який отримає відразу три екрана. Зазначимо, що смартфон випустять обмеженим тиражем в 120 тис. одиниць, так що придбати новинку буде дуже непросто.