Facebook вперше заблокував в Росії десятки акаунтів, які були пов'язані з компанією Social Data Hub. Як виявилося, соцмережа компанії запідозрили в нелегальному зборі і аналізі інформації про користувачів, які авторизуватися за допомогою облікового запису Facebook. Враховуючи ситуацію з інформацією користувачів, Facebook заборонила збір даних стороннім додаткам.

Про це повідомляє The Bell з посиланням на офіційний коментар Facebook.

Facebook відправивши лист за адресою реєстрації Social Data Hub в Ірландії з вимогою негайно припинити збір і аналіз даних, і надати соцмережі до 12 жовтня список використаних відомостей і всіх клієнтів, які мали до них доступ, включно з державними структурами. Швидше за все, компанію змусять виплатити величезний штраф, враховуючи кількість потенційних жертв і користувачів Facebook.

У соцмережі також вимагають знищення всіх даних, зібраних в Facebook. Соцмережа заблокувала понад 66 акаунтів, профілів, сторінок і додатків Social Data Hub, яка раніше порівнювала себе з Cambridge Analytica. Однак у останньої не дуже хороша репутація, враховуючи ситуацію зі збором даних 100 мільйонів користувачів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Соціальна мережа не виключає, що може знайти і заблокувати ще більше облікових записів, пов'язаних з Social Data Hub.

Нагадаємо, що разом з виходом Razer Phone 2, американська компанія Razer, яка дуже цінується серед справжніх геймерів, в тому числі і кіберспортсменів, показала нову версію лептопа Blade 15. Потужності в новинці більш ніж достатньо, так що всі ігри будуть працювати без затримок.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google після анонсу смартфонів лінійки Pixel анонсувала вихід нового медіаплеєра Chromecast. Новинка дозволить просмартивать відео та фільми в 4K-форматі, транслюючи це на телевізор.

Знай.uа писав, що не секрет, що корпорація Google закриває свою соцмережу Google+ через непотрібність. Тепер же відомо про ще один провальний проект - Reply. Завданням сервісу було допомогти розібратися користувачам пошти Gmail.