Один з хакерів зламав сотні тисяч роутерів по всьому світу, щоб пропатчити і позбавити від вразливості, за допомогою якої інші хакери могли красти дані користувачів.

Хакер, по імені Олексій повідомив, що він працює адміністратором сервера, і стверджує, що вже виправив більше 100 000 маршрутизатор MikroTik.

Олексій не намагався приховувати свої дії і хвалився своїм хобі на російській платформі для ведення блогів. Він каже, що зламує маршрутизатори і вносить зміни у свої налаштування, щоб запобігти подальше зловживання помилками в системі захисту.

“Я додав правила брандмауера, які заблокували доступ до маршрутизатора з-за меж локальної мережі”, - сказав Олексій. “У коментарях я написав інформацію про уразливості і залишив адресу каналу @router_os Telegram, де вони могли задавати питання”.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Але, незважаючи на налаштування брандмауера для більш ніж 100 000 користувачів, Олексій каже, що через Telegram звернулися тільки 50 користувачів. Деякі сказали “дякую”, але більшість з них були обурені.

Адміністратор сервера vigilante каже, що він тільки фіксував маршрутизатори, які не були виправлені їх власниками від вразливості MikroTik, яка з'явилася в кінці квітня.

Нагадаємо, що компанія Samsung представила топовий фаблет Galaxy Note 9 в серпні цього року, а в мережі вже з'явилися перші подробиці про наступне покоління пристрою. Новинка отримає величезний екран, при цьому зберігши ті ж параметри. Новинка з'явиться на прилавках не раніше серпня 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явився новий небезпечний вірус для Android-пристроїв. Вірус здатний проникати в смартфони, красти особисті дані і сповільнювати роботу девайса. Сам троян маскується під додаток, так що варто бути обережним.


Знай.uа писав, що багато китайські виробники давно захопили ринок міцних смартфонів, які призначені для активних людей. Серед них варто відзначити Ulefone, за яким проїхалося авто, але навіть цього його не знищило. Девайс вийшов дуже міцним.