Фахівці компанії ESET виявили появу банківського трояна DanaBot, який атакує користувачів Європи. Вірус здатний вкрасти кошти у користувачів банківських карток.

Спочатку його використовували, щоб атакувати користувачів з Австралії. Проте пізніше активність трояна була зафіксована в ряді європейських країн: Польщі, Німеччини, Італії, Австрії та Україні. Таким чином жителям України загрожує новий вірус, який може залишити без грошей.

Поширюється шкідливий код за допомогою спам-розсилки по електронній пошті. Хакери розсилають клієнтам фейкові листи банківських компаній та сервісів з зараженими документами. Після того, як користувач відкриє лист, вірус проникне на пк, і почне непомітно зчитувати дані користувачів, в тому числі і даних про банківських карт, включаючи паролі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

При цьому шкідливий код постійно модернізують, тестуючи його в різних європейських країнах, а потім випускають вірус в мережу для подальшого зараження.

Нагадаємо, що компанія Samsung представила топовий фаблет Galaxy Note 9 в серпні цього року, а в мережі вже з'явилися перші подробиці про наступне покоління пристрою. Новинка отримає величезний екран, при цьому зберігши ті ж параметри. Новинка з'явиться на прилавках не раніше серпня 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явився новий небезпечний вірус для Android-пристроїв. Вірус здатний проникати в смартфони, красти особисті дані і сповільнювати роботу девайса. Сам троян маскується під додаток, так що варто бути обережним.


Знай.uа писав, що багато китайські виробники давно захопили ринок міцних смартфонів, які призначені для активних людей. Серед них варто відзначити Ulefone, за яким проїхалося авто, але навіть цього його не знищило. Девайс вийшов дуже міцним.