Федеральний суддя окружного суду Нью-Йорка схвалив мирну угоду, укладену у вересні між генеральним директором Tesla Ілоном Маском та Комісією з цінних паперів і бірж США.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ілон Маск
Ілон Маск

Згідно з умовами Маск повинен покинути пост голови ради директорів і не зможе повернутися на це місце наступні три роки. Маск залишиться гендиректором, але не зможе публікувати заяви від компанії Tesla без схвалення ради директорів.

Крім того, йому доведеться виплатити Комісії штраф 20 мільйонів доларів. Стільки ж має заплатити і компанія Tesla. Підставою для цього стали різкі заяви, які Маск публікував у Twitter. Наприклад, одного разу він написав, що збирається викупити акції компанії Tesla за ціною 420 доларів на папір.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ілон Маск
Ілон Маск

Комісія з цінних паперів визнала, що Маск дезінформує акціонерів, так як він не обговорював з ними умови угоди.

Раніше повідомлялося, що стало відомо, що відомий бізнесмен і винахідник Ілон Маск вирішив виробляти текілу під брендом Tesla - компанії, яка спеціалізується на виробництві електромобілів.

Ілон Маск
Ілон Маск

Про це повідомив сам Маск на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Також винахідник опублікував фотографію етикетки пляшки з алкогольним напоєм.

Як з'ясувалося, текіла Маска отримала оригінальну і в той же час просту назву - Teslaquila.

Варто відзначити, що напередодні американське видання CNBC написало про те, що Tesla подала заявку на реєстрацію "спиртного напою з рослини агава". В якості підтвердження цієї інформації Маск і опублікував етикетку "теслакіли".

Нагадаємо, Ілон Маск здивував усіх своєю задумкою створити робота з аніме.

Раніше Знай.ua повідомляв, пост голови ради директорів Tesla може зайняти головний виконавчий директор 21st Century Fox Джеймс Мердок.

Також Знай.ua писав, в 2019 році NASA спільно з компанією Ілона Маска SpaceX відправить до Міжнародної космічної станції (МКС) власний апарат.