Рішення влади Євросоюзу оштрафувати Google за порушення антимонопольного законодавства та заборонити “прив'язувати” пошук і Chrome і Android змусили компанію змінити умови ліцензування свого ПЗ. Варто відзначити, що компанію хочуть оштрафувати на 5 мільярдів доларів, що сильно вдарить по фінансовому стану компанії. Крім цього, заборона компанії змінювати принцип роботи Android по відношенню до інших компаній сильно ускладнювала роботу виробників смартфонів на базі “зеленого робота”.

Тепер за використання Google Play і інших додатків Google компаніям доведеться платити ліцензійні відрахування. Це неприємний сюрприз для власників смартфонів Android, адже вони звикли, що Google Play є абсолютно безкоштовним, і лише деякі програми вимагають грошових виплат при установці.

Про це йдеться в офіційному блозі Google. Позиція компанії наступна: Android як такої продовжує поширюватися на умовах opensource, безкоштовно. Однак, такі сервіси, як Gmail і Google Play стануть платними для виробників мобільних смартфонів.

Крім того, виробникам, які бажають встановлювати пакет додатків Google на свої пристрої, дозволять також при бажанні продавати в ЄЕЗ пристрою на модифікованих довільним чином варіантах Android.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Про вартість нових варіантів ліцензій поки нічого не повідомляється. Однак, є і хороша новина. Величезна частина непотрібних програм більше не з'являться на смартфонах сторонніх виробників.

Нагадаємо, що представники Пентагону були попереджені про витік даних співробітників. Як виявилося, хакери змогли отримати доступ до особистих даних тисяч військових, в тому числі і до їхніх банківських карток. Розслідування вже ведеться.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Brikk славиться своїми люксовими аксесуарами, і на цей раз представив Lux DualShock 4 — контролер для PS4 в золоті і з інкрустованою діамантами. Ціна дуже кусається, так як за джойстик доведеться заплатити близько 10 тис. доларів.

Знай.uа писав, що творці Відьмака на межі банкрутства. Повідомляється, що в разі провалу гри Cyberpunk 2077, про компанії забудуть назавжди, і навіть вихід нового Відьмака не допоможе виправити ситуацію. Польська компанія прославилася саме завдяки цьому ігровому сеттингу.