Мільйони людей користуються налаштуваннями конфіденційності у своєму браузері зокрема, кнопкою “не відстежувати”, яка передає сайту вимога не збирати дані про користувача. Дослідники заявили, що цією функцією користується величезна кількість людей по всьому світу, які переживають за конфіденційність особистої інформації. Як виявилося, функція практично марна.

Функцію “не відстежувати” вперше представили десять років тому — вона повинна була стати заходом щодо захисту прав споживачів у мережі, щоб допомогти їм звільнитися від нав'язливої реклами та збору даних.

Всесвітньо відомі компанії Yahoo і Twitter при введенні функції заявили, що будуть дотримуватися домовленостей з користувачем, проте пізніше відмовилися від цього. Про відмову практично ніхто з користувачів не знав, вважаючи, що домовленість все ще в силі. Найпопулярніші сайти в інтернеті, від Google і Facebook до Pornhub і xHamster, ніколи не дотримувалися функції “не відстежувати”. Варто відзначити, що сервісами цих сайтів виходить сотні мільйонів користувачів, чиї дані непомітно збираються. Facebook продовжує збирати дані навіть при включеному “не відстежувати”, але зазначає, що “надає користувачам кілька способів контролювати, як компанія використовує дані для реклами”.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

При цьому браузер Chrome від Google періодично пропонує відключити “не відстежувати”, причому Google і так не дотримується цієї функції. Виправдань цьому поки немає. Всі ці сайти повідомляють, що хоч і відстежують дані користувачів, але не передають їх стороннім компаніям, що робить неможливим таргетингову рекламу.

Варто відзначити, що і Facebook і Google раніше ловили на передачу даних стороннім особам, у зв'язку з чим довіру до компанія у користувачів значно погіршився.

Нагадаємо, що представники Пентагону були попереджені про витік даних співробітників. Як виявилося, хакери змогли отримати доступ до особистих даних тисяч військових, в тому числі і до їхніх банківських карток. Розслідування вже ведеться.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Brikk славиться своїми люксовими аксесуарами, і на цей раз представив Lux DualShock 4 — контролер для PS4 в золоті і з інкрустованою діамантами. Ціна дуже кусається, так як за джойстик доведеться заплатити близько 10 тис. доларів.

Знай.uа писав, що творці Відьмака на межі банкрутства. Повідомляється, що в разі провалу гри Cyberpunk 2077, про компанії забудуть назавжди, і навіть вихід нового Відьмака не допоможе виправити ситуацію. Польська компанія прославилася саме завдяки цьому ігровому сеттингу.