Акціонери компанії Facebook запропонували усунути Марка Цукерберга з посади голови правління.

Фонди-власники акцій компанії Фейсбук (Facebook Inc) 17 жовтня підтримали пропозицію відправити генерального директора Марка Цукерберга у відставку з посади голови ради директорів.

Як виявилося, інвестори вважають, що Марк погано справляється з керівництвом корпорації, а також ґрунтуючись на скандалах з витоками даних мільйонів користувачів соцмережі.

Рішення про відставку Цукерберга винесуть на голосування під час щорічної зустрічі акціонерів Фейсбук в травні 2019 року. Основна мета цього кроку — зробити посаду голови ради директорів компанії більш незалежною, а також розподіл контролю.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До того ж, за останній рік акції корпорації сильно впали в ціні. Це пов'язано з купою скандалів, які ґрунтувалися на злитих даних мільйонів користувачів стороннім компаніям, причому без їх відомства. У зв'язку з цим недовіра до компанії сильно зросла, що і позначилося на фінансовому стані компанії.

Нагадаємо, що кнопка “не відстежувати” є марним, так як сайти не дотримуються правил і домовленості з приводу конфіденційності особистої інформації користувачів, які відвідують сайти. Серед них і Facebook, Google, і навіть YouTube. Раніше вони погодилися на відмову від стеження за користувачами, але через деякий час відмовилися.

Раніше Знай.иа повідомляв про те, що компанія по виробництву флешок Lexar представила нову модель девайса JumpDrive Fingerprint F35, який отримав сканер відбитків пальців. Таким чином до 10 осіб зможуть отримати доступ до флешці завдяки відбиткам пальців. Ціна близько 100 доларів.

Знай.uа писав, що Ілона Маска зі скандалом вигнали з Tesla.