Twitter опублікував повний архів твітів і медіа, які пов'язані з розслідуванням компанії про спроби маніпулювати політичними поглядами її користувачів. Twitter виявив близько 4 тисяч акаунтів, а також 770 фейкових, потенційно базуються в Ірані. Всього на цих сторінках з 2009 року було опубліковано понад 10 млн твітів, а також понад 2 млн зображень, відео, GIF-файлів і трансляцій. Це безсумнівно вплинуло на свідомість користувачів, які не підозрюють у фейковости твітти і акаунтів, які публікували фейковую інформацію.

Аналітики заявили, що майже третина з них була створена в березні червні 2014 року. Понад 500 аккаунтів зареєстровано у серпні 2013 року — це один з двох пікових місяців у формуванні мережі (другий — травень 2014 року).

Максимальна активність цих акаунтів в 2014 році почалася після аварії малазійського Boeing MH17 — найбільше твітів було написано в липні—жовтні 2014 року. Таким чином боти хотіли змінити громадська думки, а також маніпулювати їм, поширюючи фейкові і неправдиві новини, які вигідні Кремлю. Більше всього повідомлень ці акаунти опублікували в 2015 році більше 3 млн твітів, або близько третини всіх твітів “фабрики тролів”.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що кнопка “не відстежувати” є марним, так як сайти не дотримуються правил і домовленості з приводу конфіденційності особистої інформації користувачів, які відвідують сайти. Серед них і Facebook, Google, і навіть YouTube. Раніше вони погодилися на відмову від стеження за користувачами, але через деякий час відмовилися.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія по виробництву флешок Lexar представила нову модель девайса JumpDrive Fingerprint F35, який отримав сканер відбитків пальців. Таким чином до 10 осіб зможуть отримати доступ до флешці завдяки відбиткам пальців. Ціна близько 100 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Amazon випустила нову електронну книгу, у якій немає аналогів на сьогоднішній день. Варто відзначити, що девайс отримав сенсорний дисплей, що є рідкістю для електронних книг, а також захист від вологи, так що можна зайнятися улюбленою справою навіть у ванній.