Компанія Google змінила політику щодо ліцензування після рішення Євросоюзу

Відомо, що світову компанію звинуватили у порушеннях антимонопольного законодавства. Після цього всі продаються в Європі смартфони не будуть прив'язувати до браузеру Chrome.


Тепер власникам телефонів доведеться платити за використання програмного забезпечення. Сума прирівнюється до встановленим ліцензійним відрахуванню. Відповідне рішення оприлюднене на офіційному блозі Google.


Відтепер магазин Google Play, пошта Gmail, карти Google Maps та інші сервіси для виробників смартфонів стануть платними.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


Раніше відмова від модифіковано програмного забезпечення був обов'язковим, щоб встановити на пристрої Google Play і супутні сервіси. Скільки буде коштувати нова ліцензія, поки невідомо. Однак є побоювання, що це може вплинути на цінову політику виробників гаджетів.

Друга сторона медалі: у конкурентних пошуковиків Google відкриваються нові можливості. При домовленості з виробниками можна запропонувати свої послуги з установки додатків і сервісів.


Також самі виробники зможуть впроваджувати свої власні розробки пошукових систем. Так, наприклад, Samsung або Huawei спокійно можуть запропонувати покупцям сервіси від Microsoft.

Компанія Microsoft збирається запустити новий сервіс під назвою Microsoft Managed Desktop.
Microsoft буде здавати комп'ютери в оренду організаціям, яким важливо, щоб їх пристрої були добре захищені і працювали стабільно.

Нагадаємо, раніше власників iPhone атакували хакеры: що потрібно знати.


Як повідомляв портал "Знай.uа" мікробів більше, ніж у туалеті: топ-5 способів дезінфікувати ваш телефон.


"Знай.uа" писав, майбутнє вже настало: американських військових вчить страшний робот-професор.

У Військовій академії США провели неймовірний експериментальний урок. На ньому робот Bina48 викладав майбутнім військовим філософію.