Схоже, низка невдач з оновленням Windows 10 не закінчилася швидким виправленням від Microsoft. В цьому році осіннє оновлення Windows 10 без попередження удаляло файли користувача, а термінові виправлення призвели до чергових проблем на деяких пристроях. Тепер користувачі можуть не тільки втратити свої файли, але і безповоротно видалити Windows 10, якщо не зроблять вчасно резервну копію на зовнішній носій.

Корпорація запевнила, що ретельно проаналізувала всі проблеми і виправила їх. Однак нові дані свідчать, що і нова версія не працює ідеально. Як виявилося, дані користувачів знову під загрозою. Це відбувається при використанні вбудованих засобів для роботи з архівами. Windows 10 версії 1809 при розпакуванні архіву не здатна витягти файл, якщо файл з таким ім'ям вже існує.

Таким чином система може дати збій, причому причину дізнатися практично неможливо для звичайного користувача продукцією Microsoft. При цьому користувач не буде знати про конфлікт назв, адже ОС не повідомляє про проблему. Користувач може не прийняти заходи для перестрахування і видалити архів, внаслідок чого втратить дані. До того ж, при однаковій назві файлів, “десяток” може заміняти старий файл на новий без відома користувача. Настійно рекомендуємо завантажувати свої файли на зовнішній накопичувач, або ж в хмарне сховище.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що 17 жовтня в Києві офіційно представили китайський новий флагман Xiaomi Mi 8 Lite. Примітно, що раніше девайс показали на батьківщині - в Китаї, і відразу після цього показали українцям цей девайс. Іншими словами, Україна була другою за рахунком, хто знав всі деталі про смартфона від Xiaomi.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що акціонери компанії Facebook запропонували усунути Марка Цукерберга з посади голови правління. Повідомляється, що інвестори незадоволені якістю роботи мільярдера, враховуючи кількість скандалів за останні роки.

Знай.uа писав, що мільйони людей користуються налаштуваннями конфіденційності у своєму браузері зокрема, кнопкою “не відстежувати”. Однак, як виявилося, ця функція марна, так як сайти просто ігнорують вимоги користувачів щодо збору даних відвідувачів.