Відкрито новий сезон обману бенчмарків. Після скандалу з Huaweiколи компанія навмисне подкручивала показники потужності для поліпшення показників під час тестів продуктивності, компанії-розробники тих самих тестів тепер з обережністю ставляться до китайських смартфонів.

Після виявлення обману з боку Huawei, 3DMark почав видаляти смартфони китайського виробника зі своїх баз даних. Однак, за останніми даними, Huawei не самотній у своєму нечесній поведінці. Зовсім нещодавно виявили ще одного виробника, який захотів схитрувати.

Завдяки тестуванню, яке зрівняло результати, зібрані як з допомогою приватних, так і публічних версій програми, 3DMark виявив, що флагман Oppo Find X, який скоро буде випущений в Європі, збільшив свої оцінки на 41%. Крім цього, це далеко не перший пристрій, яке використовувало обманку для поліпшення показників під час тестів.

У відповідь на ці дані, Oppo визнав, що, на таких додатках, як ігри або 3D-тести, смартфон “дозволяє процесору працювати на повній швидкості для самого плавного використання”. Для невідомих програм, з іншого боку, смартфон використовує свою стратегію оптимізації потужності за промовчанням, яка пояснює значно більш низькі оцінки у приватному додатку 3DMark. Таким же способом компанія Huawei хотіла обдурити користувачів зі всього світу.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Цікаво відзначити, що Oppo заявив, що якщо пристрій не експлуатується користувачем впродовж “від 5 до 10 секунд”, воно автоматично обмежує продуктивність “від 70% до 80% максимальної продуктивності”. Це цілком розумно, так як подібна технологія допоможе заощадити використання заряду за рахунок бездіяльності. Однак, як тільки користувач почне взаємодіяти зі смартфоном, він повертається на 100% своєї потужності.

Нагадаємо, що 17 жовтня в Києві офіційно представили китайський новий флагман Xiaomi Mi 8 Lite. Примітно, що раніше девайс показали на батьківщині - в Китаї, і відразу після цього показали українцям цей девайс. Іншими словами, Україна була другою за рахунком, хто знав всі деталі про смартфона від Xiaomi.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що акціонери компанії Facebook запропонували усунути Марка Цукерберга з посади голови правління. Повідомляється, що інвестори незадоволені якістю роботи мільярдера, враховуючи кількість скандалів за останні роки.

Знай.uа писав, що мільйони людей користуються налаштуваннями конфіденційності у своєму браузері зокрема, кнопкою “не відстежувати”. Однак, як виявилося, ця функція марна, так як сайти просто ігнорують вимоги користувачів щодо збору даних відвідувачів.