Генеральний директор Youtube Сьюзан Войчицк попереджає виробників відеоконтенту про загрозу суперечливого законодавства про авторське право в ЄС і закликає їх “негайно вжити заходів” і протестувати проти нових правил публікації відео та повідомлень в соціальних мережах. Про це повідомляє CNBC.

“Це законодавство являє загрозу для вашого існування і вашої здатності ділитися своїм голосом з світом”, – наголосила вона.

Войчицки говорила про статті 13 нової директиви ЄС про авторське право, яка була прийнята на початку вересня. Тепер же різні відеосервіси у відповіді за те, що публікують всередині сайту користувачі, і буде фінансово оплачувати порушення зі своєї кишені, безперервно видаляючи заборонений контент.

Критики стверджують, що стаття 13 не дозволить користувачам ділитися навіть мемами в мережах, які для деяких стали практично сенсом життя.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Проте ЄС вважає, що це допоможе захистити авторські права творців контенту. Варто зазначити, що ці зміни торкнуться не тільки користувачів YouTube, але і інші сервіси і соцмережі, включаючи Facebook, Twitter, Vimeo, і багато інші.

Нагадаємо, що виробник китайських смартфонів Oppo вирішив обдурити весь світ, підкручуючи показники під час тестів на продуктивність, тим самим покращуючи заявлені характеристики після результатів. Результати тестів анулювали, і смартфони не можна перевіряти до тих пір, поки виробник не позбутися сторонніх програм.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Oneplus несподівано для всіх змінила термін презентації нового флагманського смартфона 6T з 30 на 29 жовтня. Це сталося через те, що компанія Apple вирішила зробити презентацію в той же день, в зв'язку з чим вся увага буде прикута саме до яблучної корпорації.

Знай.uа писав, що в кінці нинішнього місяця компанія Huawei має презентувати свій новий смартфон Honor Magic 2. Смартфон отримав купу нових функцій, яких немає у конкурентів на сьогоднішній день.