Державна дума Росії розгляне законопроект про обмеження володіння новинними агрегаторами іноземними громадянами і компаніями. Повідомляється, що таким чином держава планує позбавитися від фейкових новин, обмежуючи доступ громадян до пошукової системи.

В законі "Про інформацію" зазначено, що новинним агрегатором є Інтернет-ресурс, який використовується для обробки новинної інформації за допомогою спеціальних алгоритмів. Варто відзначити, що це стосуватиметься тільки великих інтернет-ресурсів.

Вони заявили, що саме Інтернет-ЗМІ, власниками яких є іноземні громадяни і компанії можуть поширювати неправдиву інформацію з того чи іншого приводу.
Само собою, блокуванням фейкових ЗМІ займеться Роскомнадзор, який протягом багатьох місяців намагається заблокувати Telegram.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

протягом півроку всі новинні агрегатори зобов'язані привести свою структуру до тієї, яка передбачена законодавством.

Дивним чином закон не торкнеться сервісів Яндекса.

Нагадаємо, що виробник китайських смартфонів Oppo вирішив обдурити весь світ, підкручуючи показники під час тестів на продуктивність, тим самим покращуючи заявлені характеристики після результатів. Результати тестів анулювали, і смартфони не можна перевіряти до тих пір, поки виробник не позбутися сторонніх програм.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Oneplus несподівано для всіх змінила термін презентації нового флагманського смартфона 6T з 30 на 29 жовтня. Це сталося через те, що компанія Apple вирішила зробити презентацію в той же день, в зв'язку з чим вся увага буде прикута саме до яблучної корпорації.

Знай.uа писав, що в кінці нинішнього місяця компанія Huawei має презентувати свій новий смартфон Honor Magic 2. Смартфон отримав купу нових функцій, яких немає у конкурентів на сьогоднішній день.