Корпорація Apple зайнялася розробкою функції, якої немає у конкурентів. Програма буде зчитувати унікальні особливості голосу: тембр і коливання. Передбачається, що технологія буде існувати окремо від Face ID і замінить його на всіх майбутніх пристроях. Швидше за все, мова йде про нову систему захисту даних користувача, а також про розблокування смартфон.

Перевага Voice ID перед Face ID полягає у зручності. Для розблокування користувачу не потрібно буде брати телефон, достатньо буде просто вимовити кодове слово або фразу, що набагато зручніше, якщо руки, наприклад, зайняті сумками, або забруднені. Після аналізу смартфон або зніме блокування, запропонує ввести пароль вручну.

Однак навіть у цій функції є свої мінуси. Приміром, якщо немає можливості вимовити слово, будучи п'яним, або під час хвороби. Зараз технологію розпізнавання голосу використовують багато банків і бізнес-компанії, як одну з найбільш безпечних систем ідентифікації користувача. Тому Voice ID можна буде по праву вважати самою безпечною технологією в історії смартфонів. Звичайно, новинка не прийде на заміну FaceID, але стане відмінним доповненням до надійного захисту від зловмисників.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Цілком можливо, що китайські компанії зможуть випустити смартфони з такою функцією раніше самої Apple, так що користувачам залишається лише чекати появи на ринку дійсно революційного смартфона.

Нагадаємо, що корпорація Facebook підтвердила чутки про те, що займається розробкою окулярів доповненої реальності. Тепер же компанія стане конкурентом Google на ще одному ринку електроніки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Samsung зайнялася розробкою ноутбука з гнучким дисплеєм. Потенціалу у девайса не дуже багато, але все ж цікаво подивитися на цей девайс у дії.

Знай.uа писав, що корпорація Samsung разом з Xiaomi випустила новий загальний смартфон Samsung Galaxy A6s. Це перший смартфон, який був створений під час співпраці чи не головних конкурентів на ринку смартфонів в Азії.