Компанія Google опублікувала статистику поширення різних версій і білдів Android за останній місяць. Як виявилося, актуальна версія Android 9.0 Pie навіть не потрапила в офіційний рейтинг. Це говорить про те, що керівництво “пошукового гіганта” соромиться таких скромних результатів, які існують насправді. За деякими даними, в даний час новітня ОС встановлена менш ніж на 0,2% від загального числа смартфонів. Це катастрофічно мало. Однак, враховуючи те, що далеко не всі смартфони здатні підтримувати нову операційну, статистика не настільки жахлива.

найпопулярнішою операційною системою в даний час є Android Nougat, яка під виглядом версії 7.0 7.1 встановлена більш ніж на 28,2% всіх смартфонів на ринку. І це не дивно, адже операційка підтримується величезним кількістю навіть застарілих смартфонів. На другому місці опинилася Oreo (8.0 і 8.1), де ця цифра знаходиться на рівні 21,5%. Потім йде 6.0 Marshmallow – 21,3%, а слідом за нею йде Lollipop (5.0 і 5.1), де в даний час сумарна частка присутності становить 17,9%.

Не секрет, що компанія розчарована статистикою щодо нових операційних систем, адже популярність зникає з кожним днем. Більшість користувачів подумують переходити на iPhone iOS, адже яблучна корпорація випускає цікаві оновлення, які привносять у використанні девайсів новий функціонал.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що корпорація Facebook підтвердила чутки про те, що займається розробкою окулярів доповненої реальності. Тепер же компанія стане конкурентом Google на ще одному ринку електроніки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Samsung зайнялася розробкою ноутбука з гнучким дисплеєм. Потенціалу у девайса не дуже багато, але все ж цікаво подивитися на цей девайс у дії.

Знай.uа писав, що корпорація Samsung разом з Xiaomi випустила новий загальний смартфон Samsung Galaxy A6s. Це перший смартфон, який був створений під час співпраці чи не головних конкурентів на ринку смартфонів в Азії.