Невідомі опублікували імена і адреси електронної пошта 420 тисяч співробітників Збербанку на форумі phreaker.pro.

Варто зазначити, що отримати доступ до даних зможе будь-який бажаючий, потрібно лише зареєструватися на сайті. У текстовому файлі міститься понад 421 тисячі записів з даними співробітників і їх логінами для входу в операційну систему. У більшості випадків вони збігаються з адресами їх електронної пошти. Тепер можна дізнатися, у якому підрозділі працює кожен співробітник.

При цьому розмір бази перевищує чисельність співробітників групи Збербанку. Ймовірно, це пов'язано з тим, що в ній містяться дані деяких звільнених працівників, або ж база давно не оновлювалася.

Справжність бази підтвердили один із співробітників банку, а також представник сторонньої організації, пов'язаної з інформаційною безпекою Збербанка.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

У прес-службі Збербанку заявили, що їм відомо про витік. В Збербанку почали запевняти, що ці дані не представляють ніякої загрози клієнтам і системі роботи банку в цілому. Всі ці дані є просто адресною книжкою, яка по суті була у відкритому доступі. Віриться в це насилу. Варто відзначити, що подібна ситуація була з Тінькофф банк, документи якого з'явилися у відкритому доступі після індексації Google-документів пошуковою системою Яндекс.

Нагадаємо, що корпорація Facebook підтвердила чутки про те, що займається розробкою окулярів доповненої реальності. Тепер же компанія стане конкурентом Google на ще одному ринку електроніки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Samsung зайнялася розробкою ноутбука з гнучким дисплеєм. Потенціалу у девайса не дуже багато, але все ж цікаво подивитися на цей девайс у дії.

Знай.uа писав, що корпорація Samsung разом з Xiaomi випустила новий загальний смартфон Samsung Galaxy A6s. Це перший смартфон, який був створений під час співпраці чи не головних конкурентів на ринку смартфонів в Азії.