У понеділок, 29 жовтня, стало відомо, що в Німеччині починають процес поступового закриття заводів з виробництва ноутбуків. Зазначимо, що складальний конвеєр в місті Аугсбург є останнім на території Європи, де ще виробляють лептопи популярної марки Fujitsu. Повне закриття виробництва відбудеться в 2020 році.

Так, в ході ліквідації підприємства робочі місця втратять 1800 осіб: 1500 працівників заводу і 300 пов'язаних з ним співробітників Fujitsu по всій країні. У той же час, керівництво пообіцяло виплатити солідну компенсацію, всім, кого скоротить.

Довідка: японська компанія побудувала власний завод Fujitsu в Німеччині для збільшення виробництва у зв'язку із збільшеним попитом на лептопи, сервера та десктопи у 2000-х роках. На сьогоднішній день через зростаючу конкуренцію та зниження попиту усі відділи розробки, складання та логістики заводу будуть діяти тільки в Японії.

Зараз в компанії планують сконцентрувати виробничі потужності на території своєї рідної країни, а також реорганізувати бізнес і зосередитися на сучасних технологіях машинного навчання, блокчейні і промислових рішеннях.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Раніше повідомлялося, що BIOS достатньо проста і надійна система, але перехід виробників системних плат на UEFI породив можливість виникнення різних помилок, які в кінцевому рахунку можуть вплинути на стабільність роботи комп'ютера.

Як виявилося, така маніпуляція в BIOS може вивести з ладу ноутбуки Lenovo. Навіть топові лептопи від компанії ThinkPad P52, ThinkPad X1 Yoga 2018, ThinkPad P52s, ThinkPad P1 і ThinkPad P72.

Нагадаємо, що презентація Huawei Mate 20 порадувала шанувальників не тільки довгоочікуваним флагманом, але і рядом інших новинок. До їх числа увійшов динамік Huawei AI.

Як повідомляв портал Знай.uа, корейська компанія Samsung працює над ноутбуком з великим гнучким дисплеєм.

Також портал Знай.uа писав, що у Microsoft Office знайдено спосіб обійти вимогу до придбання ліцензії.