Американська компанія Apple почала розслідування щодо одного зі своїх підрядників, якого запідозрили в нелегальному використанні праці студентів при складанні "розумних" годин Apple Watch на підприємстві в Китаї.

Скандал почався після того, як китайська правозахисна організація Sacom заявила, що компанія Quanta Computer незаконно використовувала працю кількох десятків практикантів. Повідомляється, що студенти працювали по 12 годин на добу, і мали лише один вихідний день, що заборонено за законом в Китаї.

Крім того, за словами представників правозахисної організації, деяким студентам їх викладачі погрожували проблемами з отриманням диплома, якщо вони не пройдуть таку практику на складальному підприємстві підрядника Apple. До того ж, всі студенти працювали саме на складальному конвеєрі, а не по спеціальності, як це повинно було бути.

У відповідь на звинувачення правозахисників Apple повідомила, що проводить термінове розслідування. Компанія пообіцяла покарати винних, якщо ця інформація підтвердиться.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що мільйони фанатів досі чекають виходу третьої частини Half-life. З моменту випуску останньої серії минуло 14 років, і більшість ентузіастів почали створювати свою версію продовження, щоб поділитися нею з іншими гравцями, які не втрачають надій.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в мережі опублікували відео зі смартфоном Nubia X. Варто отмеитть, що девайс отримав цілих два дисплея, а сам корпус виконаний у формі моноблока. Два екрани допоможуть збільшити функціонал смартфона, який, до речі, отримав топові характеристики на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що пакет програм від Microsoft випадково відкрив лазівку для хакерів. Тепер кожен власник ПК на операційці Windows може попрощатися зі своїми даними, так як компанія поки не може вирішити цю вразливість. Варто бути більш обережним при скачуванні файлів з інтернету та отриманих листів.