Поломка iPhone може відбутися з різних причин, і деякі з них до жаху банальні й очевидні. Однак, нещодавно було знайдено ще одна умова, при якому “яблучний” гаджет може легко вийти з ладу, в той час як Android-смартфони продовжують працювати як ні в чому не бувало. При цьому видимих пошкоджень девайса немає.

Нещодавно на сторінці видання iFixit з'явилася історія про те, як у лікарні передмістя Чикаго витік гелію з апарату МРТ вивів з ладу всю техніку Apple, яка опинилася поруч. І хоча спочатку причину поломки приписали ЕМІ, в ході розслідування з'ясувалося, що саме витік гелію знищила апарати яблучної корпорації.

Як з'ясувалося, причиною інциденту став рідкий гелій, який активно застосовується для охолодження компонентів апарату МРТ. При його виході з ладу газ почав випаровуватися, і поширився по всій будівлі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Швидше за все, вся справа в нових мікросхемах, які працюють за іншим принципом. Починаючи зі смартфонів iPhone 8, девайси отримали мікрочіпи, які виводяться з ладу із-за гелію.

Нагадаємо, що аналітики прогнозують крах Windows 10. Судячи за статистикою, після оновлення ос в травні 2018 року, нових пристроїв, що працюють на актуальної версії Windows практично не з'явилося. Це свідчить про те, що популярність десятій версії сильно впала, і компанії необхідно створити дещо нове.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що вартість акцій китайської корпорації Xiaomi впали на 4 відсотки з-за недбалості працівників. Як виявилося, компанія у фінансовий звіт внесла неправильні цифри, в зв'язку з чим з'явилися проблеми на біржі. Компанія сподівається, що за найкоротші терміни все повернеться на свої місця.

Знай.uа писав, що дивовижний смартфон Nubia X представили офіційно. Як виявилося, смартфон отримав одразу два дисплея, але всього лише одну камеру, так що можна робити селфи з допомогою основної камери, адже на задній стороні девайса теж розміщений ще один екран.