Культовому вирізу на екрані від дизайнерів Apple може настати кінець. Тепер дизайнери зайшли ще далі, і планують запровадити нові смартфони відразу чотири вирізу, але маленьких.

Патент на счетверенний виріз екрану отримали Лотар Панте і компанія Inodyn NewMedia GmbH. У вирізах по кутах екрана пропонується розміщувати сенсори, LED-спалах, камеру і інші компоненти. Таким чином лицьову панель смартфона повністю закриє дисплей, і про рамках зверху і знизу можна забути раз і назавжди. При цьому програмне забезпечення має враховувати такі незвичайні кути екрана, щоб не закривати відповідні кнопки і інші показники інтерфейсу.

Широкий виріз у верхній частині екрана популяризував iPhone X, однак перший апарат, що отримав виріз, був Essential Phone. Він мав невеликий, схожий на краплю виріз. Подібний стиль сьогодні використовують такі телефони, як Vivo V11 Pro і OnePlus 6T. До того ж, практично в кожному смартфоні, випущеному в 2018 році є виріз на екрані у верхній частині.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, що аналітики прогнозують крах Windows 10. Судячи за статистикою, після оновлення ос в травні 2018 року, нових пристроїв, що працюють на актуальної версії Windows практично не з'явилося. Це свідчить про те, що популярність десятій версії сильно впала, і компанії необхідно створити дещо нове.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що вартість акцій китайської корпорації Xiaomi впали на 4 відсотки з-за недбалості працівників. Як виявилося, компанія у фінансовий звіт внесла неправильні цифри, в зв'язку з чим з'явилися проблеми на біржі. Компанія сподівається, що за найкоротші терміни все повернеться на свої місця.

Знай.uа писав, що дивовижний смартфон Nubia X представили офіційно. Як виявилося, смартфон отримав одразу два дисплея, але всього лише одну камеру, так що можна робити селфи з допомогою основної камери, адже на задній стороні девайса теж розміщений ще один екран.