Адміністрація Facebook напередодні проміжних виборів у США заблокувала 115 підозрілих акаунтів, які були помічені в різних діях, невластивих поведінки звичайних користувачів.

Облікові записи були заблоковані після того, як американські правоохоронці вказали на зв'язок цих сторінок з іноземними державами. Внутрішнє розслідування корпорації Facebook виявило, що 30 акаунтів соцмережі і 85 облікових записів Instagram могли бути залучені в скоординовану діяльність, які згодом могли спричинити поширення фейкових новин з метою дестабілізації. “Ми негайно заблокували ці акаунти і зараз проводимо більш детальне розслідування”, - заявили представники Facebook.

Більшість повідомлень від підозрілих акаунтів в Facebook були російською і французькою мовами, а в Instagram - переважно англійською. Це виглядає як мінімум підозріло. У компанії відзначили, що в звичайній ситуації перед заявою більш ретельно проаналізували дані, проте вирішили оприлюднити інформацію про важливі факти, тому що до виборів залишилось небагато часу. Незабаром корпорація надасть результати розслідування.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, минулого тижня Twitter видалив більше 10 тисяч акаунтів за заклики відмовитися від голосування на проміжних виборах в США.

Нагадаємо, що гучний смартфон від китайської корпорації Nubia розмели за хвилину після початку продажів. Варто зазначити, що перша партія була 100 000 смартфонів Nubia X, який отримав відразу два дисплея і корпус у формі моноблока. Також девайс залишився без фронтальної камери, але другий екран допоможе зробити селфи з допомогою основної.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi відома своїми пристроями, які шокують весь світ низькою ціною. Таким чином з'явилися на прилавках бездротові навушники, ціна яких близько 25$. Девайс здатний працювати без підзарядки близько 7 годин, забезпечуючи зручне використання.

Знай.uа писав, що після презентації нових девайсів від Apple, ціни на продукцію компанії на території Росії помітно підвищилися. Тім Кук назвав причину цього - занадто слабка економіка країни і нестабільна валюта.