Поширенням шкідливого програмного забезпечення на відеохостингу займався житель Миколаєва, який за допомогою мережі міг проникати в комп'ютери користувачів.

Про це повідомляє Politeka.

Завдяки модифікації вірусу зловмисник дистанційно керував комп'ютером жертви, а також отримував доступ до веб-камері зараженого комп'ютера. Не виключено, що хакер міг отримати доступ до особистої інформації користувачів мережі.

Незаконні дії були виявлені Департаментом кіберполіції. Під час обшуку в квартирі чоловіка поліцейські вилучили ноутбук, де перебувала адміністративна панель управління шкідливим програмним засобом. Також вдалося встановити 50 уражених комп'ютерів та інформацію, яку злочинець встиг скопіювати з пристроїв жертв.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім поширення, хакер створив кілька каналів на Youtube-хостингу з метою незаконного збору інформації про користувачів. На цих каналах він розміщував відео рекламу розважальних програм для комп'ютера, і в опису до відео надавав посилання, через яке користувач мав можливість завантажити таку програму. Зате користувач завантажував шкідливе програмне забезпечення.

Сьогодні підозрюваному загрожує кримінальна відповідальність за двома статтями.

Нагадаємо, що гучний смартфон від китайської корпорації Nubia розмели за хвилину після початку продажів. Варто зазначити, що перша партія була 100 000 смартфонів Nubia X, який отримав відразу два дисплея і корпус у формі моноблока. Також девайс залишився без фронтальної камери, але другий екран допоможе зробити селфи з допомогою основної.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi відома своїми пристроями, які шокують весь світ низькою ціною. Таким чином з'явилися на прилавках бездротові навушники, ціна яких близько 25$. Девайс здатний працювати без підзарядки близько 7 годин, забезпечуючи зручне використання.

Знай.uа писав, що після презентації нових девайсів від Apple, ціни на продукцію компанії на території Росії помітно підвищилися. Тім Кук назвав причину цього - занадто слабка економіка країни і нестабільна валюта.