Гарвардські вчені Абрахам Лоеб Шмулем Бялий уверены що перший, що потрапив в Сонячну систему міжзоряний об'єкт під назвою Оумуамуа цілком може виявитися фрагментом космічного корабля інопланетної цивілізації. І це не виключено, адже раніше в нашу галактику за всю історію людства не прилітали космічні об'єкти з іншої галактики. До того ж, астероїд досить близько пролетів біля Землі. Можливо, таким чином зонд інопланетян міг сканувати планети на наявність життя.

Зазначимо, що об'єкт Оумуамуа був помічений телескопами в жовтні 2017 року в обсерваторії Гавайського університету. Він знаходиться на своєму шляху Сонячної системи і, як очікується, ніколи не повернеться. Він подолав відстань орбіти Юпітера на початку травня 2018 року і пройде орбіту Сатурна в січні 2019 року. Це ще раз доводить, що цей астероїд міг бути зондом, якого відправили на дослідження нових куточків космосу.

У момент виявлення астрономи заявили, що це, мабуть, природно сформований, крижаний об'єкт, покритий сухою кіркою. Однак Абрахам Лоеб Шмулем Бялий стверджують, що Оумуамуа відхилився від орбіти, продиктованої гравітацією Сонця, так як у нього було "надмірне прискорення". Комети можуть мати таке прискорення, тому що лід на них випаровується при нагріванні сонцем, стимулюючи їх. Але даний об'єкт не мав хвоста, як комета, і це дуже насторожила астрономів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Нагадаємо, що впро час розбирання нового iPad Pro 2018 від Apple експерти виявили величезну кількість магнітів. Як вдалося з'ясувати, девайсі їх близько 90 штук, і вони не просто так розташовані під дисплеєм. За допомогою них можна робити купу нових функцій, які раніше були недоступні у його попередників.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відомий китайський флагман Huawei Mate 20 Pro, який обійдеться покупцеві в 30 тисяч гривень перевірили на ремонтопридатність. Варто відзначити модульні компоненти, які можна замінити в будь-якому сервісному центрі, а також батарея, яка з легкістю знімається навіть у кустарних умовах. Однак, експерти поставили йому оцінку 4 з 10 за дисплея з клеєм, і величезної кількості шлейфів.

Знай.uа писав, що у мережі з'явився фейковий сайт з нібито инсталятором популярного браузера Google Chrome.