Марсохід Аерокосмічного управління США Curiosity, який в середині вересня випробував проблеми з електронною пам'яттю, за вихідні проїхав по території "озера Оркади" на Червоній планеті близько 60 метрів. На подив астрономів, марсохід все ще на ходу, і нарешті зв'язався з NASA через тривалий час.

Щоб усунути неполадки, близько місяця тому ровер переключився на "запасний мозок" - комп'ютер Side-A, який він використовував відразу після посадки. Таким чином астрономи вирішили перестрахуватися. І не даремно.

Зараз фахівці NASA констатують: марсохід прийшов в норму і повністю готовий до продовження місії.

Проблема з комп'ютером Side-B все ще вивчається, щоб з'ясувати, що конкретно заважає записувати в довгострокову пам'ять ровера не тільки наукову інформацію, але й інженерні дані, які можна використовувати для діагностики неполадок.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До того ж, цей марсохід міг в разі низького заряду впадати в сплячку (гібернацію), щоб пережити бурю і харчуватися энергиею Сонця з допомогою сонячних батарей. Тепер залишається тільки чекати нових досліджень від NASA. Можливо, на Марсі є ще інопланетна живність?

Нагадаємо, що впро час розбирання нового iPad Pro 2018 від Apple експерти виявили величезну кількість магнітів. Як вдалося з'ясувати, девайсі їх близько 90 штук, і вони не просто так розташовані під дисплеєм. За допомогою них можна робити купу нових функцій, які раніше були недоступні у його попередників.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відомий китайський флагман Huawei Mate 20 Pro, який обійдеться покупцеві в 30 тисяч гривень перевірили на ремонтопридатність. Варто відзначити модульні компоненти, які можна замінити в будь-якому сервісному центрі, а також батарея, яка з легкістю знімається навіть у кустарних умовах. Однак, експерти поставили йому оцінку 4 з 10 за дисплея з клеєм, і величезної кількості шлейфів.

Знай.uа писав, що у мережі з'явився фейковий сайт з нібито инсталятором популярного браузера Google Chrome.