Американський виробник процесорів Qualcomm повинен буде ліцензувати деякі свої технології конкурентам, включаючи Intel. Рішення каліфорнійського суду стосується модемних патентів, які застосовуються для підключення смартфонів до стільникових мереж. Іншого виходу немає, так як альтернативу підключення до мережі крім як Qualcomm поки ще не придумали.

Таким чином суд запобіг монополізацію ринку чіпсетів. Ухвалу винесено за позовом, який Федеральна комісія з торгівлі США (FTC) подала проти Qualcomm в 2017 році. Тоді регулятор заявляв, що Qualcomm користується своїм домінуючим становищем на ринку модемних чіпів, щоб нав'язувати виробникам мобільних телефонів обтяжливі умови поставок. З таким же труднощами зіткнулася і Apple.

FTC заявляли, що патенти Qualcomm поширюються на основоположні для галузі технології, які широко використовуються, а значить, ліцензії на них повинні надаватися на справедливих і розумних умовах.

Тепер же Intel зможе скласти конкуренцію, адже за патенти більше не доведеться платити величезні штрафи.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що і хоча Xiaomi Mi Band 3 буквально пів року тому з'явився на прилавках, інсайдери та аналітики поділилися новою інформацією про новому унікальному Xiaomi Mi Band 5, який здивує ринок електронних девайсів новою продукцією. Головною особливістю девайса є можливість синхронізації з іншими додатками, такими як Google-сервіси і Strava.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Huawei представила новий бюджетний ноутбук Mate 13, який за характеристиками не поступається навіть MacBook від Apple. Оперативної пам'яті більш ніж достатньо для сучасного ноутбука - 8 гб.

Знай.uа писав, що новий iPad Pro 2018, якого показали світу в жовтні цього року вирішили перевірити на продуктивність. Як виявилося, це один з найбільш потужних на ринку. Тести підтвердили цю заяву. Навіть у деяких ноутбуків немає такої продуктивності.