Український розробник Андрій Ключко разом зі своїми колегами з Амстердама запустив проект Turtle - анонімну соціальну мережу для тих, хто пережив різні фізичні та психологічні травми. Передбачається, що сайт надасть можливість спілкуватися в чатах з людьми, які мають схожий досвід. Про це він написав на сторінці в Фейсбук.

(English text is below) Мои друзья из Амстердама Maarten и Karolina и я работаем над проектом анонимной социальной сети...

Geplaatst door Andriy Klyuchko op Donderdag 25 oktober 2018

Ключко зазначив, що проект отримав таку назву, оскільки "у черепах завжди є щось за спиною" (мабуть, тут панцир порівнюють з емоційним багажем, який несуть з собою ті, хто пережив травму).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зараз засновники Turtle збирають анкети, аби визначити потреби користувачів, а також пропонують всім бажаючим допомогти у розвитку проекту залишити свої контакти на сайті. Попередні результати дослідження на основі відповідей 475 респондентів показали, що 75,2 % користувачів є жінками, а середній вік всіх проходили опитування — 28 років.

В даний момент проект орієнтований на аудиторію скандинавських країн, але в найближчому майбутньому планується зробити російськомовну версію сайту і анкети. Частка російськомовних користувачів склала не менше 50 %, серед яких є громадяни Росії, України і країн СНД.

Крім того, творці Turtle будуть проводити офлайн-зустрічі в Амстердамі з професійними терапевтами, де можна буде обговорити психологічні та фізичні травми.

Нагадаємо, українська компанія TravelPost, яка була заснована у травні 2018 року - так звана альтернатива традиційної пошти, яка буде працювати практично у всіх країнах світу. Деякі навіть називають його BlaBlaCar для посилок. Суть сервісу – в тому, що будь-який мандрівник може виступити в ролі постачальник або відправника певної посилки.

Раніше "Знай.uа" розповідав про додатки, які допоможуть спланувати подорож.

А також про способи заощадити в подорож на їжі.

Як повідомлялося, названа країна з найвищою тривалістю життя.