Поліція Нідерландів розшифрувала 258 тис. повідомлень в месенджері IronChat, який позиціонує себе як сервіс з наскрізним криптографічним шифруванням. Приблизно за такою ж схемою працює і популярний месенджер Telegram, яким користуються близько 200 млн користувачів щодня.

При цьому IronChat раніше схвалив Едвард Сноуден, зазначає Arstechnica. За словами поліцейських, в рамках кримінальної справи про відмивання грошей, вони зламали сервіс та дешифрували всю переписку. Злочинці не очікували, що один з найбільш захищених месенджерів вдасться зламати.

При цьому сервісом IronChat можна користуватися тільки зі спеціального пристрою IronPhone, що забезпечує необхідний рівень криптографічного шифрування. Гаджет коштує тисячі доларів і створений тільки для відправлення повідомлень. Таким чином творці месенджера хотіли захистити своїх користувачів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що Google додасть в свій сервіс Google Maps нові можливості, серед яких додавання місць ДТП та аварій, а також швидкісних радарів на дорозі. Таким чином компанія хоче здружити водіїв, щоб вони допомагали один одному і поважали всіх під час поїздок на авто.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явилися перші подробиці Oppo R19. Варто зазначити, що окрім топових на сьогоднішній день характеристик, девайс отримав і підтримку 5G-мереж. Це перший в світі смартфон з підтримкою нового стандарту мережі передачі даних.

Знай.uа писав, що китайська компанія Nubia представила свій перший ігровий смартфон. Крім 10 Гб оперативки, якій більш ніж достатньо для комфортної гри, смартфон оснастили додатковими кнопками, які допомагають задіяти практично всі пальці обох рук. Таким чином збільшується ефективність мобільного геймінгу.