Майже через рік після обіцянки випустити програмне забезпечення, яке дозволить користувачам перетворити Android-смартфони в повноцінні Linux-ПК, тепер Samsung дозволяє користувачам підписатися на бета-версію Linux на DeX.

Випробувати диво-новинку зможе кожен бажаючий вже 12 листопада. У двох словах, програмне забезпечення дозволяє вам завантажувати настільний дистрибутив Linux, налаштовувати його на контейнері і запускати його, як якщо б це був додаток для Android. По суті, це вже повноцінний комп'ютер на ОС Linux замість Windows.

найприємніше полягає в тому, що з допомогою платформи DeX від Samsung, ви можете підключити монітор, миша і клавіатуру до вашого смартфону і використовувати його як настільний комп'ютер, запускаючи десктопні програми для Linux. Головне, щоб смартфон був здатний відображати картинку якісно на монітор, а також виконувати завдання оперативно, задані користувачем.

Samsung приймає заявки на бета-версію до 14 грудня, і як тільки ви будете прийняті в програму, вам буде запропоновано встановити додаток на свій смартфон. Ви можете завантажити образ Linux за допомогою програми або безпосередньо з веб-сайту Samsung.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Саме час почати освоювати Linux, адже в вашому смартфоні з'явиться повноцінний портативний ПК, який буде поміщатися в кишеню при необхідності.

Сам образ диска важить близько 3,6 ГБ, але Samsung повідомляє, що вам, ймовірно, знадобиться не менше 8 ГБ вільного місця на вашому пристрої, а також 4 ГБ оперативної пам'яті.

Нагадаємо, що Google додасть в свій сервіс Google Maps нові можливості, серед яких додавання місць ДТП та аварій, а також швидкісних радарів на дорозі. Таким чином компанія хоче здружити водіїв, щоб вони допомагали один одному і поважали всіх під час поїздок на авто.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явилися перші подробиці Oppo R19. Варто зазначити, що окрім топових на сьогоднішній день характеристик, девайс отримав і підтримку 5G-мереж. Це перший в світі смартфон з підтримкою нового стандарту мережі передачі даних.

Знай.uа писав, що китайська компанія Nubia представила свій перший ігровий смартфон. Крім 10 Гб оперативки, якій більш ніж достатньо для комфортної гри, смартфон оснастили додатковими кнопками, які допомагають задіяти практично всі пальці обох рук. Таким чином збільшується ефективність мобільного геймінгу.