Фірма по розробці штучного інтелекту DeepMind створює додаток, який став скандально відомим через таємний збір інформації про понад 1,5 млн пацієнтів госпіталю Лондона.

Раптово, корпорація добра захотіла врятувати ситуацію: Google повідомила, що хоче взяти контроль над цією програмою. Експерти вже заявили, що цей крок призведе до знищення довіри до медичних додатків. Проте гугл хоче створити асистента для збору даних, тим самим зібравши базу інформації користувачів, надійно охороняючи її.

Юрист Джулія Паулс, яка ретельно стежить за розробкою Streams, відреагувала на входження програми під контроль Google так: “DeepMind регулярно і безальтернативно обіцяла не передавати інтимні та ідентифікаційні дані про здоров'я людей в Google. Тепер вона оголосила саме це. Це не прозорість, це знищення довіри”.

DeepMind відповідають, що дані пацієнтів залишаться під суворим контролем, і перехід до Google не вплине на це. Будемо сподіватися, що це виявиться правдою, адже Google вже грушила зливом інформації стороннім людям.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що не секрет, що у Microsoft був дуже непростий рік, оскільки кількість невдалих оновлень Windows 10 побив усі рекорди. Одне з осінніх оновлень видалило всі важливі особисті файли користувачів ПК, причому безповоротно. Проте, компанія усвідомлює всю серйозність цих інцидентів, і обіцяє виправитися, і більше приділяти увагу оновленнями, щоб у майбутньому такі неприємні ситуації не траплялися.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що користувачі iPhone зіткнулися з новою проблемою. Сервіси Apple запитують паролі до Apple ID, і якщо неправильно їх ввести, смартфон блокує обліковий запис власника смартфона, перетворивши гаджет в даремний цегла.

Знай.uа писав, що на прилавках магазинів незабаром з'явиться гнучкий смартфон Samsung Galaxy F, який можна використовувати як телефон, так і планшет. Однак, не все так класно як може здатися: ціна смартфона просто захмарна. Аналітики впевнені, що корейська корпорація зажадає за смартфон близько 1700 доларів.