Два хакера отримали приз у $50 000 за виявлення уразливості в iPhone X, яка дозволяє відновити раніше видалені фотографії або файли. І хоча це відмінна новина для хакерів, звичайним користувачам загрожує небезпека, і навіть видалення фото не допоможе позбутися від зайвих очей.

Apple була поінформована про помилку, але вона залишається в системі, принаймні, до наступного оновлення iOS. Будемо сподіватися, що яблучна корпорація не стане відкладати це оновлення на потім, адже практично кожен власник iPhone тепер в зоні ризику. Під час мобільного конкурсу, в якому хакери шукали помилки в iOS і Android, Річард Чжу і Амат Кама виявили вразливість і представили її у демоверсії.

Хоча атака вимагає деякого доступу до пристрою, дослідники вважають, що її можна розгорнути за допомогою точки доступу Wi-Fi, поставивши її в межах досяжності для зловмисників. Таким чином власник смартфона навіть не буде знати, що його смартфон зараз зламали.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Коли ви видаляєте фотографію на iPhone X, iOS спочатку пропонує вам "Ця фотографія буде видалена з фотографій iCloud на всіх ваших пристроях", супроводжувана кнопкою "Видалити зображення". Після цього ви побачите фотографію в папці "Нещодавно видалені". Потім ви можете перейти в "Віддалені", щоб негайно видалити фотографію, інакше вона буде повільно віддалятися після закінчення 40 днів. Однак, хакери знайшли спосіб відновити видалені фото.

Нагадаємо, що Марк Цукерберг, глава Facebook заборонив топ-менеджерам корпорації використовувати iPhone. Раніше повідомлялося, що це за безпеку, адже, на думку Марка, Android є більш надійною ОС. Однак, інсайдер повідомив, що Марк образився на Тіма Кука, главу Apple за те, що той засуджував надійний захист найбільшої соцмережі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що сталевий смартфон RED Hydrogen One випробували на міцність. Як виявилося, девайс витримав практично всі випробування. І хоча фарба на задній панелі швидко злізла, на роботу пристрою це ніяк не вплинуло. На диво, дату датчик відбитків пальців стійкий до подряпин, не кажучи вже про камеру смартфона.

Знай.uа писав, що у мережі показали розумний електрошокер-пістолет, який після пострілу відразу ж дзвонить поліції. Для цього він синхронізується з телефоном, який і робить виклик правоохоронним органам. Таким чином, більше не потрібно витрачати дорогоцінний час на дзвінок копам, досить просто мати доступ до мережі на телефоні.