Незважаючи на зростання роздрібних цін на флагманські моделі iPhone, доходи компанії Apple від продажів кожного пристрою зменшився за останні 8-10 років. І це не дивно, адже компанії більше нічим здивувати користувачів. Будемо сподіватися, що в 2019 році світу покажуть абсолютно нові смартфони, які кожен захоче придбати за шалені гроші. Однак, варто повернутися до статистики минулих девайсів від яблучної корпорації.

На графіку видно, що найбільше доходу у відсотковому співвідношенні Apple отримує від продажу iPhone 3Gs ще з часів, коли у керма стояв Стів Джобс. Так, тоді смартфон приніс купу нових функцій. Однак по мірі впровадження у фірмові смартфони нових технологій на кшталт Retina-дисплея різниця між собівартістю пристроїв і їх фінальної ціною стала падати, досягнувши мінімуму на iPhone SE. Саме він, всупереч розхожій думці, був дуже невигідним апаратом компанії, оскільки приносив їй копійки в порівнянні з іншими моделями (всього 53%). До речі, цей телефон припинили випускати тільки влітку 2018 року.

Зараз, якщо вірити графіком TechInsights, дохід Apple отримує з кожного проданого iPhone, встановився на позначці 60%, що менше рекорду, встановленого iPhone 3GS з його 74%.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що Марк Цукерберг, глава Facebook заборонив топ-менеджерам корпорації використовувати iPhone. Раніше повідомлялося, що це за безпеку, адже, на думку Марка, Android є більш надійною ОС. Однак, інсайдер повідомив, що Марк образився на Тіма Кука, главу Apple за те, що той засуджував надійний захист найбільшої соцмережі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що сталевий смартфон RED Hydrogen One випробували на міцність. Як виявилося, девайс витримав практично всі випробування. І хоча фарба на задній панелі швидко злізла, на роботу пристрою це ніяк не вплинуло. На диво, дату датчик відбитків пальців стійкий до подряпин, не кажучи вже про камеру смартфона.

Знай.uа писав, що у мережі показали розумний електрошокер-пістолет, який після пострілу відразу ж дзвонить поліції. Для цього він синхронізується з телефоном, який і робить виклик правоохоронним органам. Таким чином, більше не потрібно витрачати дорогоцінний час на дзвінок копам, досить просто мати доступ до мережі на телефоні.