Разом в випуском останнього оновлення прошивки для автомобіля Model 3 автовиробник посилив заходи безпеки, спрямовані на боротьбу з угоном транспортних засобів. Цілком можливо, що таким чином компанія хоче уникнути великих крадіжок електрокарів в майбутньому, адже вони ласий шматочок для злодіїв з-за їх великої вартості, якщо порівнювати із звичайним авто.

Зазначимо, Model 3 є функція мобільного доступу, яка дозволяє відслідковувати розташування і переміщення автомобіля. Таким чином, навіть після викрадення Model 3 власник може бачити, де знаходиться його електромобіль, завдяки чому поліція може оперативно перехопити викрадача. Ряд подібних випадків описувався в ЗМІ, і система працює ефективно.

Але заповзятливі злодії вивчили цю особливість і знайшли досить ефективний спосіб боротьби з таким відстеженням. Для цього достатньо було вимкнути мобільний доступ, що блокувало можливість відстеження вкраденого автомобіля по GPS через додаток. Тепер у Tesla ускладнили процес деактивації мобільного доступу. Надалі, щоб вимкнути цю функцію, потрібно вказати ім'я користувача та пароль. Тепер зломщикам необхідно навчитися зламувати і обліковий запис власника авто.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, що в цьому році корпорація Microsoft сильно розлютила користувачів Windows 10. Крім видалення файлів і відсутність функцій, які раніше були дуже необхідні, на днях з'явився новий баг, який не дозволяє користуватися файлами з хмарного сховища Apple. Таким чином, користувачі iCloud не можуть синхронізувати свої файли.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що власники топових смартфонів iPhone XS Max скаржаться на якість продукту. Приміром, корпус має безліч недоліків, а якість збірки залишає бажати кращого. При натисканні на екран, смартфон починає скрипіти. Варто відзначити, що за таку новинку власники заплатили близько 1400 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Qualcomm, яка раніше співпрацювала з Apple, надаючи компоненти для iPhone, почала вести брудну гру проти яблучної корпорації після їх розірвання контракту. Як виявилося, компанія найняла аналітиків, які будуть писати в мережі про яблучної компанії в негативному контексті.