Фахівці з мережної безпеки з Нью-Йоркського університету змогли обійти захист будь-якого смартфонаволодіє дактилоскопічним сканером. Іншими словами, тепер сканер відбитків пальців є не проблемою для хакерів. Саме час переходити на сканер особи, який до цих пір є самим надійним способом захисту пристрою.

Як показали результати дослідження, сканер відбитків пальців може часом давати збої і приймати помилковий малюнок на пальці у 1 з 1000 випадків. Дослідникам вдалося знизити цей показник до 1 випадку з 5. Відбитки пальців можуть бути штучно створені з використанням машинного навчання та використовуватися для обману систем аутентифікації. Таким чином зламати систему складає всього 20 відсотків на кожну спробу. Однак, це досить великий відсоток, якщо вірити науці.

Дослідники встановили, що датчики сканують зображення відбитків пальців лише частково — тільки в точках безпосереднього контакту. Таким чином, ймовірність того, що виявляться частково збігаються відбитки, істотно збільшується.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зараз подібні системи використовуються більше 50% смартфонів, виготовлених в 2017 році, включаючи iPhone 8. У 2019 році кількість смартфонів з подібною вадою збільшиться до 71%, що збільшить ризик злому смартфонів. Не секрет, що ця система все ще використовується в нових пристроях, і навіть впровадження його під сам екран не врятує ситуацію. У будь-якому випадку, радимо зберігати свій улюблений девайс під рукою.

Нагадаємо, що в цьому році корпорація Microsoft сильно розлютила користувачів Windows 10. Крім видалення файлів і відсутність функцій, які раніше були дуже необхідні, на днях з'явився новий баг, який не дозволяє користуватися файлами з хмарного сховища Apple. Таким чином, користувачі iCloud не можуть синхронізувати свої файли.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що власники топових смартфонів iPhone XS Max скаржаться на якість продукту. Приміром, корпус має безліч недоліків, а якість збірки залишає бажати кращого. При натисканні на екран, смартфон починає скрипіти. Варто відзначити, що за таку новинку власники заплатили близько 1400 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Qualcomm, яка раніше співпрацювала з Apple, надаючи компоненти для iPhone, почала вести брудну гру проти яблучної корпорації після їх розірвання контракту. Як виявилося, компанія найняла аналітиків, які будуть писати в мережі про яблучної компанії в негативному контексті.