Нейромережа, розроблена фахівцями компаній OpenAI і DeepMind, які є частиною Google, перевершила людей в серії класичних ігор на приставки Atari 2600, популярної 40 років тому. Так, хоч і геймплейна складова досить примітивна, і все ж, нейромережа навчилася перемагати будь-якої людини в цій грі. Таке не під силу нікому.

Нейромережа створювалася за принципами глибокого навчання з підкріпленням. Завдяки спостереженню і навчання на показових матчах, нейромережа навчилася використовувати різні прийоми, щоб обігравати живих супротивників. Фахівці об'єднали дві концепції, щоб досягти надлюдською продуктивності ігрового ІІ. За допомогою спеціальних функцій винагороди вчені направляли процес навчання в режимі реального часу, а саме навчання займало не так багато часу за рахунок пропускної здатності нейромережі. Часу було потрібно в два рази менше, ніж людині.

Модель складалася з двох частин: нейромережі Q-Learning, яку DeepMind використовувала в попередніх дослідженнях з іграми на Atari 2600 і сверточной нейронної мережі, що навчаються на прикладах, представлених або людиною, або комп'ютером, що створюють їх, пише VentureBeat.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що у мережі показали найкращий у світі смартфон для селфи. Наголошується, що новинка отримає цілі 3 селфи камери, що не може не дивувати, оскільки аналогів на сьогоднішній день просто немає. До речі, основна камера подвійна, так що краще скористатися фронтальної, адже вона відмінно підходить для фото себе улюблених.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung раніше повідомляла про те, що поєднує 2 лінійки бюджетних і середнього класу смартфонів в один, і до назви він отримав приставку M. В мережі показали перший смартфон цієї лінійки, і він отримає цілком звичайні характеристики. Так, флагманом він не стане, але і ціна буде цілком приємною.

Знай.uа писав, що китайська компанія Xiaomi вміє дивувати не тільки смартфонами, але в іншої побутової техніки для дому. Приміром, на прилавках з'явився новий телевізор Mi TV 4S, діагональ якого 75 дюймів. Крім величезного розміру, він виготовлений зі сплаву, який широко застосовується в космічній галузі.