Як повідомив дослідник шкідливого ПЗ компанії ESET Лукас Стефанко, Google Play Маркеті перебувало 13 додатків, які встановлювали вірусну програму непомітно для користувачів. З допомогою цих вірусів зловмисники могли отримувати доступ до телефону, використовувати особисті дані користувача, фотографії, листування, і навіть дані про банківські карти.

Вони публікувалися зі свого облікового запису одного розробника і працювали за єдиною механіці. Після того, як користувач запускав замасковану під гру програму, вона негайно закривалася, приховувала свій значок зі списку додатків і встановлювала додатковий APK під назвою Game Center. Недосвідчений користувач міг прийняти цей прийом за помилку систему, або ж через несправність самого додатка.

Сумарно ці програми завантажили понад 560 000 разів, причому двоє з них розміщувалися в розділі “Популярні” рейтингу Play Маркету. Ще один доказ того, як найбільша корпорація так і не навчилася боротися з шкідливими програмами своєму майданчику для Android, якою користуються абсолютно всі власники Android-девайсів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що Google запроваджує новий сервіс для українців. Тепер покупки в інтернеті стануть набагато простіше, і навіть недосвідчений користувач мережі зможе придбати товар або послугу в інтернеті. Більше не доведеться вводити дані своєї кредитки, побоюючись за збереження власних заощаджень в банку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple злила в мережу патент на зовнішній вигляд майбутніх iPhone 2019 року. Судячи по зображеннях, девайс отримає оновлену задню панель, яка буде переливатися на сонці. Подібну технологію впровадила Huawei в свої смартфони, і саме цим підкупила користувачів. Яблучна корпорація вирішила піти тим же шляхом, і захопити величезну аудиторію, яким не подобалася раніше колірна гамма iPhone.

Знай.uа писав, що сканер відбитків пальців вдалося зламати. Експерти з безпеки навчилися зламувати абсолютно будь-смартфон, який має цей сканер. Тепер уся надія на сканер особи, який досі забезпечує надійний захист від зломщиків і зловмисників.