Творці Instagram повідомили сьогодні про запровадження нових функцій, які зроблять додаток більш зручним у використанні для людей з порушеннями зору. Тепер найбільша соцмережа буде описувати фотографії, а штучний інтелект в цьому допоможе звичайним користувачам.

Ці описи, відомі як "alt text", широко використовуються в інтернеті і в даний час вбудовані в Instagram. Користувачі можуть вводити свої власні описи фотографій, щоб люди, які використовують програми для читання з екрану, могли чути відображаються елементи вголос, коли вони переглядають свою стрічку, досліджують сторінку або профіль. Це допоможе позбутися від обмежень у соцмережі людям з інвалідністю, і разом з усіма користуватися соцмережею на повну.

Якщо немає опису, Instagram автоматично визначить, що на фотографії, використовуючи технологію розпізнавання об'єктів, а потім прочитає його автоматичне опис знімка вголос. Варто відзначити, що сервіс вперше запустили в Instagram, хоча Facebook, який володіє соцмережею, використовує цю функцію вже протягом декількох років.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що Samsung вже на протязі багатьох років працює над поліпшенням власної оболонки Android для своїх смартфонів. І в цей раз перестаралася. Функція камери тепер запам'ятовує налаштування, і щоб переключитися на режим фото або відео, потрібно натиснути кілька кнопок, що ускладнює весь процес в принципі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що до виходу ігрової консолі від Sony ще багато часу, прототип Sony PlayStation 5 потрапив до рук журналістів. Крім оновленого вигляду, новий апарат отримав і поліпшену начинку. Тепер же навіть самі вимогливі ігри зможуть працювати на максимальних налаштуваннях якості. До речі, девайс обійдеться всього в 500 доларів.

Знай.uа писав, що Google Maps тепер отримав кілька поліпшень. Варто відзначити наявність відгуків, які завжди допоможуть з вибором закладу для того, щоб скрасити вечір вихідного. Тепер же відгуки можна знайти за хэштегам, які вас цікавлять.