SAR — показник того, скільки енергії поглинається організмом людини від радіовипромінювання смартфонів. Французи склали список найбільш випромінюваних смартфонів.

І хоча смартфони перевіряються на кількість викидів радіації, деякі смартфони явно перевищують норму, що свідчить про небезпеку.

впродовж першої половини 2018 року, було протестовано 51 моделей — 43 смартфони пройшли тест, а 8 виявилися порушниками. У таблиці вказані значення, які поглинає тіло в області талії. Варто зазначити, що 6 з порушників виправилися завдяки оновленню операційної системи. Однак, інші дві моделі вивели з продажу, і припинили випускати.

Максимально дозволений рівень SAR дорівнює 2 Вт/кг, але більшість смартфонів мають значно менші показники. З 43 моделей середнє значення становило 1.16 Вт/кг, а деякі взагалі мали 0.6 Вт/кг На щастя, рівень радіації не настільки високий, щоб нашкодити користувачеві смартфона протягом багатьох років.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що ігромани розгромили вщент приставку PlayStation Classic, яку Sony благополучно перевыпустила через кілька десятків років. Проте, все не так добре, як думали геймери: якість картинки залишає бажати кращого, самі ігри схильні до зависання, а частота оновлення кадрів в секунди знищує весь азарт.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія LG зробила патент на незвичайний гнучкий смартфон. Судячи з фото, які знайшли користувачі мережі, при складанні девайса екран буде розміщуватися не всередині згину, а зовні. Таким чином пристрій позиціонує себе як смартфон, так і повноцінний планшет. До речі, вартість його буде близько 2 500 доларів, що трохи розчарує фанатів компанії.

Знай.uа писав, що компанія ASUS все ж завезла ігровий смартфон ROG Phone в Україні. Тепер кожен бажаючий може придбати цей пристрій. Однак, він обійдеться в 26 тисяч гривень. З іншого ж боку, це один з найбільш потужний смартфонів на ринку.