Комісія з міжнародної торгівлі припинила розслідування щодо імпорту легкових автомобілів з Узбекистану.

3 грудня 2018 року в Мінекономрозвитку відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ), яка ухвалила рішення про припинення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів виробництва Узбекистану, повідомляє прес-служба відомства.

Асоціація українських автомобілевиробників "Укравтопром" подала в МКМТ скаргу, яка надійшла в комісію 7 травня 2018 року. Асоціація вважала, що Уряд Узбекистану субсидував своїх національних виробників легкових автомобілів, що ставило в нерівні конкурентні умови українських виробників.

В ході розслідування Посольство Республіки Узбекистан в Україні надало офіційні роз’яснення: згідно з Постановою Президента Республіки Узбекистан від 21.08.2008 №ПП-800 "Про створення підприємства з іноземними інвестиціями" (ЗАТ "Дженерал Моторс Узбекистан"), узбецьким виробникам до кінця 2017 року надавались пільги, які, починаючи з 2018 року, вже не діють.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Окрім того, основна частка експорту узбецьких автомобілів в Україну припадає на легкові автомобілі малого класу "А", які не виробляються в Україні. Це найдешевше на ринку авто з автоматичною коробкою передач – Ravon R2.

Нагадаємо, в Україні почався продаж Ravon R4

Згідно з даними ДФС та Держстату у 2017 році в Україну було ввезено 13 940 нових автомобілів, з яких 2 823 з Узбекистану, а за січень-серпень 2018 року всього було везено 7 808 автомобілів, з яких лише 702 з Узбекистану.

Таким чином порівняно з 2017 роком у 2018 році частка узбецьких автомобілів у загальному імпорті скоротилася з 20,3 % до 9 %, а останні місяці 2018 року автівки з Узбекистану практично не ввозились.

Відтак, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі встановила, що застосування компенсаційних заходів не є необхідним, а також ухвалила рішення про припинення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів вироблених в Республіці Узбекистан без застосування заходів.

Нагадаємо, що в Україну з Узбекистану завозять доступні автомобілі Ravon, які вироблються на СП GM-Uzbekistan.

Як повідомляв портал Знай.ua, складено рейтинг нових автівок з найнижчою в Україні ціною.

Також Знай.ua писав, за тиждень з моменту дії законів про євробляхи, які в народі з "ніжністю" називають садистськими і драконівськими, в Україні розмитнили 74 автомобілі з іноземною реєстрацією.