Компанія SpaceX побила власні рекорди за кількістю запусків за рік і кількістю доставлених на орбіту супутників за один раз. Швидше за все, навіть NASA найближчим часом не зможе обійти компанія за кількістю запущених супутників у відкритий космос.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Ракета Falcon 9 була запущена 3 грудня з військової бази Ванденберг у Каліфорнії. Ракета підняла на низьку орбіту одразу 64 супутника місії Spaceflight SSO-A, що стало найбільшою місією на сьогоднішній день.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Цей запуск став 19-м у 2018 році. Таким чином, SpaceX встановила для себе ще один рекорд за кількістю запусків ракет за рік. Варто відзначити, що ракети багаторазові, і більшість з них успішно повертатися на Землю, щоб продовжувати відправлення цінного вантажу в космос.

Нагадаємо, що Маск, глава SpaceX раніше повідомив, що з імовірністю 70% він полетить з першими колонізаторами Марса, для створення колонії на Червоній планеті. Будемо сподіватися, що відомий інженер не помилився в розрахунках.

Нагадаємо, що і хоча 2018 рік виявився невдалим для Microsoft, численні баги і помилки в ОС Windows знищили репутацію корпорації. Однак, це лише затишшя перед бурею. Компанія готовий представити гнучкий планшет, який можна зігнути, і перетворити на повноцінний смартфон. Однак, вихід пристрою запланований на весну 2019 року. І хоча ніякої додаткової інформації про пристрої немає, нам залишається лише чекати появи численних витоків в мережі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Mozilla вирішила оновити браузер Firefox. Однак, мова не про десктопної версії. Компанія створила браузер для шоломів віртуальної реальності, що дозволить в 3D-ефект відчувати сторінки сайтів. До речі, навіть ця версія браузера є захищеною.

Знай.uа писав, що експерти з безпеки виявили новий майнер Монеро, який проникає всередині ПК користувачів, і непомітно для власника пристрою майнить криптовалюту. Система навчилася обходити антивіруси, і залишатися непомітною для інших технологій захисту.