Шахраї знайшли новий спосіб обдурити користувача, витрачаючи невеликі суми грошей на непотрібні послуги. Схема передбачає використання TouchID, щоб обдурити користувачів при здійсненні покупок в додатках. Суми покупок іноді досягают $99,99, і це великі гроші, розлучатися з якими не особливо хочеться.

Було виявлено два додатки в App Store, що використовують цей спосіб шахрайства: Calories Tracker і Fitness Balance.

Сам принцип махінації досить простий: в обох випадках додатки інструктують користувачів тримати пальцем по домашньої кнопці свого iPhone, щоб “відсканувати” їх відбиток пальця для даних про здоров'я. У той час як “сканування” відбувається, додаток запускає покупку в додатку, яка потім автентифікований з допомогою TouchID і завершується до того, як користувач навіть зрозуміє, що відбувається. Таким чином хакери отримали кошти тисячі користувачів, які так і не можуть повернути сотні доларів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Обидві програми вже видалені з App Store. Згідно з даними аналітичної фірми Sensor Tower, тактика зловмисників виявилася надзвичайно успішною. Додаток Calories Tracker в листопаді залучила $60 тис., а Fitness Balance — $10 тис.

Нагадаємо, що і хоча 2018 рік виявився невдалим для Microsoft, численні баги і помилки в ОС Windows знищили репутацію корпорації. Однак, це лише затишшя перед бурею. Компанія готовий представити гнучкий планшет, який можна зігнути, і перетворити на повноцінний смартфон. Однак, вихід пристрою запланований на весну 2019 року. І хоча ніякої додаткової інформації про пристрої немає, нам залишається лише чекати появи численних витоків в мережі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Mozilla вирішила оновити браузер Firefox. Однак, мова не про десктопної версії. Компанія створила браузер для шоломів віртуальної реальності, що дозволить в 3D-ефект відчувати сторінки сайтів. До речі, навіть ця версія браузера є захищеною.

Знай.uа писав, що експерти з безпеки виявили новий майнер Монеро, який проникає всередині ПК користувачів, і непомітно для власника пристрою майнить криптовалюту. Система навчилася обходити антивіруси, і залишатися непомітною для інших технологій захисту.